成为一名麦德龙顾客

食品安全 步步向前 麦德龙上海青浦商场盛大开业

2015.09.10

新闻稿

上海青浦,2015910——麦德龙中国今日宣布其全新商场于上海郊区重点发展的新城之一青浦盛大开业,进一步发掘上海市场的巨大潜力。麦德龙自1996年进入中国就在上海开设第一家现购自运批发商场,引入全新的商对商批发模式。随着青浦商场的加入,上海已拥有7家麦德龙商场,是麦德龙在全国门店数量最多的城市。同时,麦德龙网上商城metromall.cn也已在青浦店正式开通,力求满足当地顾客多样化的购物需求。

“上海是麦德龙在中国的总部所在地,也是最重要的市场之一。”麦德龙中国总裁席龙(Jeroen de Groot)先生表示,“随着青浦商场的盛大开业,麦德龙进一步立足于新兴市场的需求,以专业的解决方案更好地服务当地顾客。今年正值食品安全年,我们在加速开拓中国市场的同时,始终将食品安全作为重中之重。我们将一如既往地提供安全、高品质的食品,给消费者信心的保证。”

全球食品安全专家,将国际标准贯彻始终

青浦商场开业当天,吸引了不少当地顾客纷至沓来,麦德龙商场内严苛的食品安全规范令他们印象深刻。作为唯一一家在中国所有商场门店都通过航天级安全的HACCP(危害分析及关键控制点)认证的批发企业,麦德龙遵循着毫不懈怠的态度,建立起了一个完整而严谨的食品安全链。从供应商的选择,配送中心的把关,到物流运输中的温控,再到商场收货,储存和销售等各个环节,麦德龙都遵行国际标准,对食品安全进行全方位的监控,将高品质商品和服务贯彻始终。

细心的顾客留意到麦德龙商场内食物区域的不同颜色划分,这是麦德龙为避免食物交叉污染,采用HACCP食品安全管理体系的分色管理方式,为不同种类的商品搭配相对应的色系,比如绿色代表蔬果类,蓝色代表水产品,而所有与肉类相关的,从刀具、容器到员工的工作围裙都是红色的。而在蔬果类区,顾客们还可体验到领先行业的麦咨达可追溯系统。只需扫描条形码,产品的源头及其生产环境等相关内容便显示在手机上,透明公开的信息令顾客们采购得更放心。此外,麦德龙对食品安全的管理还体现在各种顾客体验的细节之中。例如在烘焙区,商场会张贴食品配方及过敏源提醒公示;在售后配送区,麦德龙特地配备了为顾客送货使用的保温箱,真正做到了“冷链不间断”。

麦德龙商场总经理高建华介绍说,低温冷链是确保食品新鲜和优质的关键一环。麦德龙对不同商品及区域的温度进行了严格控制,确保每一种产品都在正确的温度下进行储藏、加工和销售。例如鲜肉类商品在0°C~4°C之间储藏专间销售,奶制品是5°C~7°C,鱼类则是12°C~16°C。顾客前来选购时,麦德龙准备了卫生干净的棉衣,方便顾客进入低温的销售区域购物。

全新青浦门店,现购自运新概念

麦德龙新商场位于青浦赵巷镇崧泽华城生活会内,商场营业面积近4,200平方米,提供16,100余种商品。作为世界领先的商对商批发巨头,麦德龙提供品种齐全的优质食品,包括每日新鲜配送到店的肉类、鱼类、果蔬,以及奶制品、干货、酒类等等。开幕当天,商场推出品种繁多的试吃活动,让客户第一时间品尝到来自国内外以及麦德龙的自有品牌产品。

同时,麦德龙还提供品种丰富的非食品产品,包括季节用品、厨房烹饪和餐厅用品、服饰纺织、办公和电子产品、商用和家居百货等,全面满足顾客各类需求。

为适应客户需求,麦德龙青浦商场正在推行“买更多,价更低”的价格体系,在已极具竞争力的货架价格基础上,实行“同一商品3件,立享95折”、“精选商品6件,最低可享8折”的数量折扣。这个价格体系的核心是增强货架价格的竞争力,并基于采购数量为客户提供几乎涵盖所有品类产品的折扣优惠,使麦德龙成为中国批发市场上一大有力竞争者。

为了提升与专业客户的纽带,麦德龙青浦商场采用全新升级的现购自运理念,通过在店内设立客户驿站、福利礼品馆、价格扫描仪、顾客现场询问台等设施,为客户营造良好的购物环境。商场还提供贴心的升级服务,包括优速达送货、无忧维修、乐邮购等。整个商场wifi覆盖, 供顾客免费上网。商场还配备有送货平台,可同时服务门店和麦德龙中国的电子商务平台,为发展麦德龙的多渠道策略提供支持。

关于麦德龙现购自运

麦德龙现购自运在全球26个国家拥有逾750家自助式批发商场, 2013/2014财年销售额约达310亿欧元,全球近11.7万名员工。

麦德龙现购自运是全球最大的零售和贸易公司之一——麦德龙集团的销售分支,集团2013/ 2014 年度销售额达630亿欧元。目前,集团在全球30个国家拥有近250,000名员工和近2,200家商场。麦德龙集团的出色表现得益于旗下销售业态在各自领域内的杰出贡献,其中包括全球自助式批发业务先驱麦德龙现购自运、欧洲消费电子市场领导者万得城和Saturn电器卖场、Real大卖场、以及Galeria Kaufhof百货商场。更多信息敬请登录: www.metrogroup.de

关于麦德龙中国

作为全球自助式批发业务的领军企业,1996年,麦德龙在上海开设了它在中国的第一家现购自运批发商场,为中国带来了全新的商业理念。麦德龙是中国第一批获得中央政府批准、允许在中国主要城市建立连锁商场的外资商业巨头。迄今,麦德龙在中国的56个城市开设了82家商场,全国拥有12000多名员工及逾400万采购客户。更多信息敬请登录: www.metro.cn

媒体查询:

肖岚

企业传播经理-媒介事务

锦江麦德龙现购自运有限公司

中国上海市普陀区真北路1425号

电话:(8621)2207 8012

传真:(8621)2207 6600

公司网站:www.metro.cn

METRO Opens New Wholesale Store in Qingpu, Shanghai

Shanghai, 10 September 2015 - METRO China is continuing to tap into the enormous market potential of Shanghai, by opening its newest wholesale store today in Qingpu District, a suburban area that is rapidly becoming the next focus for development in Shanghai. The store marks METRO’s seventh location in Shanghai, making the city home to the largest number of METRO stores in China; meanwhile the company’s online store metromall.cn will also be ready to serve local customers on the same day to better meet their needs.

"Shanghai is the headquarters of METRO China and represents one of our most important markets,” said Jeroen de Groot, President of METRO China. “We are as committed as ever to growing alongside our customers. With the opening of our new Qingpu Store, we will be able to better serve our local customers in this thriving district. As 2015 is the ‘Year of Food Safety,’ we will also continue to commit to food safety, providing our customers with safe and high-quality products."

Leading International Wholesaler Implements Globally-Recognized Food Safety Measures

On the Grand Opening Day, local customers flocked to the new METRO Store, where they witnessed METRO’s high standard of food safety and quality assurance. As the only wholesaler with all stores in China Hazard Analysis and Critical Control Point (HACCP)-certified, METRO has implemented strict quality assurance throughout its supply chain and store operations, covering supplier selection and assessment, distribution center operation, cold chain transportation, and storage and sales in the store.

In line with HACCP standards, Qingpu Store sales areas have been divided into designated color zones according to different product categories to prevent cross-contamination. For instance, green areas are for fruits and vegetables, blue zones for seafood, and red for all meat products, etc. As part of METRO’s leading Traceability System, traceability barcodes on product packages allow customers to scan and view entire product lifecycles, creating transparency to enhance customers’ confidence. To be considerate for customers, METRO has also listed product ingredients and allergen reminders in the bakery area. For its unique Express Delivery service in the store, coolers are equipped to maintain food freshness and taste on the way delivering to customers, guaranteeing an unbroken cold chain.

“The cold chain is crucial to maintaining food freshness and quality,” explained Ms. Gao Jianhua, General Manager of the METRO Qingpu Store. “Our new store features multiple temperature zones and advanced refrigeration technologies, which provide precise temperature control to ensure food freshness. For example, meats are kept between 0-4°C, while dairy products are between 5-7°C. For the convenience of our customers, they can borrow clean cotton-padded jackets we’ve prepared if they wish to enter the cold sales areas to select products there.”

Qingpu Store to Promote METRO’s New Cash & Carry Store Concept

Conveniently located at the Songze Huacheng Business Center in Zhaoxiang Town of Qingpu, METRO’s new wholesale store covers a sales area of nearly 4,200 square meters, offering an assortment of over 16,100 items. As a leading international wholesaler, METRO provides a full range of high-quality food, such as meat, fish, fruit and vegetables delivered freshly to store every day, as well as dairy, dry goods, wine and liquor. On the grand opening day, the store holds various tasting sessions to provide customers with fantastic experience of famous domestic and imported products, and METRO’s Own Brands.

The store also sells a wide range of non-food products, including Seasonal, Kitchen, Cooking & Table, Apparel, Office & Media, and Business & Home Care, satisfying customers’ various needs.

To meet expectations of the customers, especially small and independent businesses, METRO Qingpu store adopts a wholesale pricing scheme. On top of the already competitive shelf prices, customers will receive 5% off if they buy 3 of the same item, and up to 20% off on 6 of the same on selected items, truly buying more with better prices.

To stay relevant to professional customers, METRO Qingpu store features Cash & Carry new store concept, with elements such as METRO Café, Welfare & Gifting Showroom, Express Delivery, scan pole, information counter, etc. The store offers complementary Wi-Fi coverage for all customers to enjoy free internet access. The new store is also equipped with a delivery platform serving both the stationary store and METRO China’s e-commerce channel, supporting the company’s development of multi-channel strategy. Meanwhile, customers can enjoy a series of services, such as “Worry-Free Shopping”, “Worry-Free Repair”, and “Worry-Free METRO Mail”, to further enhance purchasing experience.

-END-

About METRO Cash & Carry

METRO Cash & Carry is represented in 26 countries with over 750 self-service wholesale stores. With a headcount of about 117,000 employees worldwide, the wholesale company achieved sales of about € 31 billion in the financial year 2013/2014. METRO Cash & Carry is a sales division of METRO GROUP.  METRO GROUP is one of the largest and most important international retailing companies. In the financial year 2013/14 it generated sales of around €63 billion. The company operates around 2,200 stores in 30 countries and has a headcount of around 250,000 employees. The performance of METRO GROUP is based on the strength of its sales brands that operate independently in their respective market segments: METRO/MAKRO Cash & Carry - the international leader in self-service wholesale - Media Markt and Saturn - the European market leader in consumer electronics retailing - Real hypermarkets and Galeria Kaufhof department stores.

More information at: www.metrogroup.de

Profile of METRO China

In 1996, METRO Cash & Carry, the international leader in self-service wholesale, opened its first wholesale store in the international metropolis of Shanghai. The company was among the first to gain permission from the China Central Government to set up chain operations in all major cities in China. Over the last decade, the company has set its foot already in 56 cities with 82 outlets in operation in China. With a headcount of over 12,000 employees, the wholesaler is serving more than 4 million buying customers across the country.

More information at: www.metro.cn

Alice Xiao

Corporate Communication Manager – Media Relations

METRO Jinjiang Cash & Carry Co., Ltd.

1425 Zhenbei Road, Shanghai 200333

Tel: + 86 (0) 21 2207 8012

Fax: + 86 (0) 21 2207 6600